En bild säger mer än tusen ord.

Annons

Chokladbröd

sked kakao chokladbröd choklad baka bröd recept matbröd

Flera veckor senare får ni receptet på chokladbrödet, trots att ingen faktiskt bad om det.
Om det smakar kakao? Ja, det gör det.
Om det är gott? Ja, faktiskt. Väldigt udda men gott – framförallt med endast smör eller med marmelad/sylt!

25 g jäst
3 dl ljummet vatten
1 tsk salt
1 msk olivolja (eller sirap)
ca 3 msk kakao
4 dl rågsikt
2 dl vetemjöl
linfrön (till garnering)

Smula ner jästen i en bunke. Häll på lite vatten och rör ut jästen i det. Häll i resten av vattnet. Rör ner salt och olivolja (eller sirap) och kakao. Arbeta ner mjölet tills degen blivit jämn och släpper från degbunkskanten. Låt jäsa i 30 minuter med bakduk över. Ta upp degen på köksbänk med lite mjöl på och knåda den. Använd eventuellt lite mer vetemjöl om degen känns väldigt kladdig. Baka till ett runtbröd och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 30 minuter till under bakduk, pensla eventuellt med lite uppvispat ägg och strö över linfrön. Grädda i mitten av ugnen i ungefär 25 minuter i 225 grader.

Receptet kommer ursprungligen härifrån.

Kommentarer

Kommentera

Annons
stats