Pepparkaksbiscotti med vit choklad och tranbär | En bild säger mer än tusen ord.

En bild säger mer än tusen ord.

Annons

Pepparkaksbiscotti med vit choklad och tranbär

pepparkaksskorpor

Juliga och försvinnande goda biscotti. Tänk dig pepparkakor i ny fattning.
Är du en av dem som älskar att äta pepparkaksdeg? I så fall lovar jag att smeten kommer falla dig i smaken.
Mängden mjöl receptet angav gav en väldigt rinnig smet. Nästa gång kommer jag tillsätta mer vetemjöl.

2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 msk mald kanel
1/2 msk mald ingefära
1/2 tsk mald kryddnejlika
200 g grovt hackad vit choklad
1 dl torkade tranbär
2 st ägg
1 2/3 dl socker

Vispa ägg och socker vitt och luftigt. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop till en deg. Dela degen i två delar och forma till långa limpor. Lägg dem på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Platta ut dem lite lätt med fingrarna. Grädda i 175 grader i cirka 25 minuter. Ta ut dem och låt svalna i cirka 10 minuter på plåten. Skär dem sedan på snedden i ca 2 cm breda bitar. Lägg tillbaka dem på plåten med ena snittsidan nedåt och låt torka i ugnen i cirka 20 minuter till. Låt svalna helt på galler.

Receptet hittade jag hos Heavenly Cupcake.

Detta recept är även mitt bidrag till Månadens Sötsak.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats