Polkagrispaj | En bild säger mer än tusen ord.

En bild säger mer än tusen ord.

Annons

Polkagrispaj

polkagrispaj polkagris paj grädde marshmallowfluff rosa mjuk glass chokladsås polkagristårta pepparmint
Fortsätter med recept ifrån kakbuffén vi hade på långfredagen. Den här gången med ett recept av polkagrispajen (som jag av någon anledning aldrig tog någon bra bild på?)
Jag tyckte personligen att detta var det bästa bakverket på hela buffén. Ganska söt och fluffigt len paj med stark smak av pepparmint och polkagris samt en chokladbotten. Konsistensen blev lite som halvsmält glass – vilket passade mig perfekt. Jag anser att glass ska äta halvtinad, mjuk. Riktigt god och definitivt värd att testa baka!
Pajen förvaras i frysen vilket innebär att den inte behövs ätas upp vid ett tillfälle.
Nedan finner du även receptet till en chokladsås som kan serveras till men det är långt ifrån nödvändigt.

Pajdeg
20 småkakor med smak av choklad
2 msk kakao
25 g smält smör

Polkafluff
5 dl vispgrädde
1 burk marshmallowfluff (går att köpa i vissa mataffärer, jag valde dock att göra marshmallowfluff själv och chansa på mängden)
några droppar pepparmyntsolja
några droppar röd karamellfärg
1 dl polkagrisar

Chokladsås
125 g mörk choklad
75 g smör
½ dl strösocker
½ dl sirap
1 nypa salt
½ dl vatten

Kör kakor, kakao och smör i en matberedare. Tryck ut smulblandningen i en pajform med höga löstagbara kanter. Ställ i frysen.
Vispa grädden och blanda försiktigt med marshmallowfluff (det ska bli lite klumpigt, rör inte ut fluffet helt!) och några droppar pepparmyntsolja efter smak. Lägg ungefär en tredjedel av krämen i en separat skål och ställ åt sidan.
Krossa polkagrisarna i en mortel. Blanda ner den i den större mängden kräm. Ta ut pajformen ur frysen och bred ut krämen i pajskalet.
Ta resterande kräm och blanda i några droppar karamellfärg. Klicka ut den röda krämen över den den vita i formen. Gör med en kniv ett virvlande mönster i krämen.
Ställ in formen i frysen i minst 5 timmar. Ta fram den i 10-15 minuter innan den ska serveras.
Blanda ihop ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull. Koka upp och rör tills all choklad smält. Låt småsjuda i ca 10 minuter eller tills såsen blivit tjock och glansig.
Servera såsen varm eller kall till pajen.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats