Saffransskorpor (med havregryn och sötmandel) | En bild säger mer än tusen ord.

En bild säger mer än tusen ord.

Annons

Saffransskorpor (med havregryn och sötmandel)

saffransskorpor havregryn
Något av det bästa vad gäller julen är att man med gott samvete kan blanda saffran i allt. Är du som jag tokig i saffran? Då är dessa perfekt!

100 g smör
1 g (2 påsar) saffran
2 st ägg
2 dl strösocker
5 dl vetemjöl (jag tillsatte lite extra)
2 dl havregryn
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl grovt hackad sötmandel

Smält smöret tillsammans med saffranen, detta för att saffranssmaken verkligen ska blomma ut och komma till sin rätta. Häll smörblandningen i en skål och rör ihop med äggen, tillsätt den hackade mandeln. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i äggsmeten. Forma till tre längder på en plåt och grädda i ugnen i ca 20 min, 175 grader. Tar ut skorplängderna och sänk till 125 grader. Skär längderna i 1.5-2 cm tjocka skivor och lägger tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt. Låt skorporna torka i ugnen i ca 15 min, 125 grader. Ta ut skorporna ur ugnen och låt svalna helt. Förvara i tätslutande burk.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats